Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Scroll Down
Categories

Οι τιμές των “βιολογικών” αμυγδάλων έφτασαν σε ιστορικά υψηλά στο Αλμπαθέτε

Οι τιμές των “βιολογικών” αμυγδάλων έφτασαν σε ιστορικά υψηλά

Οι τιμές των αμυγδάλων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Τους τελευταίους δύο μήνες, κάθε εβδομάδα οι τιμές των αμυγδάλων έχουν αυξηθεί σε όλες τις ποικιλίες. Όσο βρισκόμαστε στην κορύφωση της καταναλωτικής ζήτησης το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις τοπικές λαχαναγορές.

Η λαχαναγορά της “Λόνγια Ντε Αλμπαθέτε” παραμένει στην κορυφή με την καταγραφή των υψηλότερων τιμών. Αυτές οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 5,75€ στα “συμβατικά” και 8,75€ στα “βιολογικά”. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ο πιο κερδοφόρος καθώς έφτασε σε ιστορικά υψηλά στην τελευταία δημοπρασία. Πηγές στην λαχαναγορά επεσήμαναν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γεγονός που προκαλεί έκπληξη. Τα προηγούμενα χρόνια οι τιμές αυτή την περίοδο παρέμεναν σε πιο “ήρεμα” επίπεδα.

Η λαχαναγορά της “Μέρκαμουρθια” κατέγραψε άνοδο μεταξύ 0,03€ και 0,09€ διαμορφώνοντας την τιμή της στα 5,65€ για τα “συμβατικά” και 8,57€ στα “βιολογικά”. Ο συγκεκριμένος τύπος αποδείχτηκε η πιο ευνοημένη στην ετήσια σύγκριση. Συγκριτικά η τιμή της την ίδια εβδομάδα πέρυσι βρισκόταν στα 6,48€,παρουσιάζοντας αύξηση 32,25%.

Στην περίπτωση της λαχαναγορά της “Λόνγια Ντε Τορτόζα”, αυτή την εβδομάδα οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Η “Λόνγια Ντε Ρεούς” κατέγραψε αύξηση 0,05€ σχεδόν σε όλες τις ποικιλίες.

Τα φουντούκια στις ίδιες λαχαναγορές, επίσης είχαν αύξηση στις τιμές. Μετά από δύο μήνες, οι συνναλαγές κυμάνθηκαν μεταξυ 3€ και 3,5€ το κιλό. Στην περίπτωση της ποικιλίας “Νεγκρέτα”, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 24% απο 3€ στα 3,5€ σε μια χρονιά.

Η Καλιφόρνια διπλασίασε τις καλλιεργούμενες εκτάσεις αμυγδαλιάς την τελευταία δεκαετία

Σύμφωνα με “Διοικητικό Συμβούλιο Αμυγδάλου της Καλιφόρνια (ΔΣΑΚ) “,  η αναμενόμενη παραγωγή για το 2019 παραμένει στους 1,111,000 τόνους.

Η καλλιεργούμενη έκταση στην Καλιφόρνια το 2019 εκτιμάται στα 6.000.000 στρέμματα, 6% περισσότερα από πέρυσι. Έχει όμως διπλασιαστεί σε σχέση με το 2006 όπου υπολογιζόταν στα 3.000.000 στρέμματα.

Οι παραγωγοί αμυγδάλου στην Καλιφόρνια ήταν πρωτοπόροι στην άρδευση της αμυγδαλιάς και έτσι κατέκτησαν την παγκόσμια ηγεμονία.  Έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετικά ισχυρή διεθνής αγορά, σύμφωνα με το “ΔΣΑΚ”, που τα αμύγδαλα παραμένουν κερδοφόρα, παρά το γεγονός της αλματώδους αύξησης σε καλλιεργήσιμη έκταση αλλά και παραγωγή τα τελευταία 13 χρόνια.

Πηγή: https://www.agropopular.com/almendras-record-30112019/

ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΚΑΡΥΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

 

  • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ