Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Κ1

Η Κ1 είναι μια καινούρια μεγαλόκαρπη ποικιλία που συγκομίζεται λίγες μέρες πριν από τα ΣΚΙΝΑ

TSESMELIS
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ
//Ποικιλία Κερασιάς Κ1

Κ1

Μέγεθος καρπού πάνω από 33mm, σκούρο κόκκινο χρώμα, και τραγανή σάρκα
01.

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Κ1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΕΡΑΣΙΑ

Η Κ1 και η Κ6 είναι δύο καινούριες ποικιλίες όψιμης ωρίμανσης και πολύ μεγάλου μεγέθους.

Οι δύο αυτές ποικιλίες έχουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά και η φύτευση τους συνήθως γίνεται συνδυασμένα μεταξύ τους.

Οι ποικιλίες αυτές προέρχονται από το ερευνητικό πρόγραμμα του Zaiger-Καλιφόρνια-ΗΠΑ. Το δέντρο έχει ημί-ορθόκλαδη συμπεριφορά και ζωηρή ανάπτυξη. Η ανθοφορία τους είναι σε μέση εποχή και είναι πλούσια. Εισέρχονται σε παραγωγή πολύ γρήγορα. Είναι και οι δύο αυτογόνιμες ποικιλίες.

Ο καρπός των δύο αυτών ποικιλιών είναι εξαιρετικά μεγάλος σε μέγεθος. Τα μεγέθη που παρουσιάστηκαν στον πειραματικό μας οπωρώνα αλλά και σε συνεργάτες μας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας είναι πάνω από 33mm.

Το βάρος του καρπού πολλές φορές ξεπερνάει τα 14 γραμμάρια. Η σάρκα τους είναι συνεκτική και τραγανή. Η γεύση τους είναι πολύ καλή, γλυκιά υπόξινη και αρωματική. Αποκτούν υψηλά επίπεδα σακχάρων με την αλλαγή του χρώματος του καρπού. Συνίσταται η συγκομιδή τους όταν τα Brix είναι πάνω από 18 βαθμούς και το χρώμα του καρπού εξωτερικά σκούρο κόκκινο ως μαύρο.

Το μέγεθος του πυρήνα (κουκούτσι) είναι πολύ μικρό και τις καθιστά πολύ ευχάριστες κατά την κατανάλωση τους. Το σχήμα του καρπού είναι στρογγυλό και είναι μέτρια ανεκτικές στο σχίσιμο εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Το μέγεθος του καρπού παραμένει πολύ μεγάλο ακόμη και όταν έχουμε χρονιές με πολύ μεγάλη παραγωγή.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ