Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΛΥΔΙΑ

Η ποικιλία Λυδία είναι μια τυχαία επιλογή με ανώτερα ποιοτικά γνωρίσματα η οποία ωριμάζει 3 μέρες πριν τα Μπουρλά.

TSESMELIS
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ
//Ποικιλία Κερασιάς Λυδία (Έρλι Λόρι)

Λυδία

Μεγάλο μέγεθος καρπού, μεγάλη παραγωγή, συνίσταται η χρήση πλαστικού φιλμ για την προστασία από το σχίσιμο εξαιτίας των βροχοπτώσεων
01.

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Λυδία

Η Λυδία είναι μια τυχαία επιλογή της ποικιλία Έρλι Λόρι με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ως δέντρο έχει λαίμαργη ανάπτυξη και ορθόκλαδη συμπεριφορά. Η πλάγια βλάστηση σε αυτή την ποικιλία πρέπει να ενισχυθεί με την χρήση της μεθόδου του χαρακώματος αλλά και με την εφαρμογή προμαλίνης. Η ωρίμανση συμβαίνει σταδιακά και ξεκινάει 3 ημέρες πριν τα Μπουρλά. Ανθίζει σχετικά πρώιμα και είναι απαραίτητη η παρουσία επικονιαστών για την σωστή καρπόδεση. Σε συστήματα πυκνής φύτευσης (1,5Χ4 σε Gizela 6  ή 3,5Χ4,5 σε Maxma 14) η απόδοση της φτάνει τους 1 με 1,2 τόνους ανά στρέμμα, η οποία είναι λίγο ανώτερη της απόδοσης της ποικιλίας Έρλι Μπιτζί.

Το μέγεθος του καρπού είναι πολύ ικανοποιητικό για την εποχή συγκομιδής της και κυμαίνεται στα 28-29mm. Όταν είναι έτοιμο προς συγκομιδή το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι σκούρο κόκκινο όπως και εσωτερικά. Η γεύση της είναι μέτριας ποιότητας αλλά αρκετά ικανοποιητική για την εποχή ωρίμανσης.

Η σκληρότητα της σάρκας είναι μέση. Είναι αρκετά ευαίσθητη στο σχίσιμο εξαιτίας των βροχοπτώσεων και η κάλυψη της με πλαστικό φιλμ κρίνεται απαραίτητη. Το μήκος του μίσχου είναι μικρό προς μεσαίο. Σαν ποικιλία επιτυγχάνει πάντα καλύτερες τιμές σε σχέση με τον κύριο ανταγωνιστή της που είναι η Μπουρλά.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ