Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΑΡΜΠΕΚΙΝΑ

Η Αρμπεκίνα είναι μια ισπανική ποικιλία με ανθεκτικότητα στο κρύο

TSESMELIS
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ
//Ποικιλία Ελιάς Αρμπεκίνα

Αρμπεκίνα

Χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή λαδιου
01.

Λίγα λόγια για την ποικιλία Αρμπεκίνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΕΛΙΕΣ

Η Αρμπεκίνα είναι μια ισπανική ποικιλία με ανθεκτικότητα στο κρύο

Προσαρμόζεται σε διάφορους τύπους κλίματος και εδάφους. Ευδοκιμεί κυρίως σε αλκαλικά εδάφη. Είναι ανθεκτική στο ψύχος και στην ξηρασία.

Ως δέντρο έχει μέτρια-μικρή ζωηρότητα και πλαγιόκλαδη συμπεριφορά. Ιδιαίτερα ο κλώνος i-18 χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε συστήματα πυκνής φύτευσης. Ο ίδιος κλώνος διαμορφώνεται και στο κλασσικό σύστημα αποστάσεων φύτευσης 4Χ5 με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Έχει υψηλή παραγωγή κάθε χρονιά με πολύ χαμηλά επίπεδα παρενιαυτοφορίας και εισέρχεται σε καρποφορία από τα πρώτα χρόνια ζωής του οπωρώνα.

Στην περιοχή της Πελοποννήσου η ωρίμανση ξεκινά μέσα Οκτώβρη και μπορεί να φτάσει μέχρι μέσα Νοεμβρίου.

Η Αρμπεκίνα είναι μικρόκαρπη ποικιλία με μέσο βάρος 1,2 γραμμάρια. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λαδιού. Το λάδι που παράγεται έχει βουτυρώδη, ελαφριά και φρουτώδη γεύση.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ