Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λανθασμένη Φύτευση Αμυγδαλιάς: Τι να αποφύγετε (video)

Με αφορμή τις ερωτήσεις που δεχόμαστε από την πλειοψηφία των παραγωγών σχετικά με την ιδανική φύτευση της αμυγδαλιάς, σας παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από λανθασμένη φύτευση αμυγδαλιάς. Στο παρακάτω βίντεο  όπως παρατηρούμε η απόσταση φύτευσης μεταξύ των δέντρων είναι 1 μέτρο και μεταξύ των γραμμών 3,5 μέτρα. Επίσης το υποκείμενο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι το GF 677. Όπως παρατηρούμε στο συγκεκριμένο κτήμα τα δέντρα είναι σχεδόν άδεια από καρπό.

Το 2018 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για όλες τις ποικιλίες αμυγδαλιάς. Ακόμη και οι κλασικές ποικιλίες όπως η Φερανιά και η Τέξας έχουν καρποδέσει σε μεγάλο βαθμό.

Όπως θα παρατηρήσετε και μόνοι σας στο βίντεο τα δέντρα σε αυτή τη φάρμα είναι σχεδόν άδεια από καρπό.

Ο συνδυασμός της πυκνής φύτευσης με το λαίμαργο υποκείμενο έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Τα δέντρα δεν είχαν χώρο να αναπτυχθούν και “ξόδεψαν” όλη τους την ενέργεια για να βρουν αυτόν τον χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν μακριούς λαίμαργους βλαστούς. Αυτοί οι βλαστοί είναι άδειοι από φύλλα και οι οφθαλμοί που κανονικά θα χρησίμευαν για την παραγωγή της επόμενης χρονιάς έχουν νεκρωθεί. Με την πάροδο των ετών αυτό το πρόβλημα θα εντείνεται όλο και περισσότερο ως ότου ο παραγωγός αναγκαστεί να ξηλώσει αυτή τη φάρμα εξαιτίας της πολύ μικρής παραγωγής που θα έχει.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ποιους εμπιστεύονται.  Στον κλάδο των φυτωρίων υπάρχουν αρκετοί ερασιτέχνες οι οποίοι δίνουν λάθος συμβουλές που οδηγούν σε οικονομική ζημία και δυσφήμηση του επαγγέλματος μας. Η λανθασμένη φύτευση οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα.

Δείτε το video:

 

  • 0 Comment

Leave a Reply

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ