Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κεράσια : Προστασία από την βροχή

Τα φυτώρια Τσεσμελή σε συνεργασία με την μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία συστημάτων αντί-χαλαζικής πρστασίας της βόρειας Ευρώπης, Frustar Αυστρίας, εγκατέστησε σε ιδιόκτητο οπωρώνα κερασιάς, σύστημα προστασίας από την βροχή για την μείωση των σχισμένων καρπών κατά την συγκομιδή.

Απέναντι ακριβώς από τις εγκαταστάσεις μας στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας, έχουμε εγκατεστημένο πειραματικό κερασεώνα στον οποίο έχουν φυτευτεί πάνω από 20 καινούριες ποικιλίες κερασιάς για να αξιολογηθούν από τους γεωπόνους μας.

 

[huge_it_gallery id=”50″]

Οι σειρές στις οποίες έχουμε εγκαταστήσει τις ποικιλίες με υπέρ-πρώιμη συγκομιδή, πλέον προστατεύονται και από ειδικό ναύλον για την βροχή.  Με την προστασία αυτή αμέσως τα κεράσια μας αποκτούν προστιθέμενη αξία και τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  1. Μείωση στο ελάχιστο των σκισμένων καρπών εξαιτίας της βροχής
  2. Μεγαλύτερο μέγεθος καρπού
  3. Συγκομιδή ανεξαρτήτως καιρού
  4. Μείωση εργατικού κόστους για την ταξινόμηση των σκάρτων καρπών από τους εμπορεύσιμους
  5. Συνεχής διάθεση κερασιών στην αγορά, χωρίς τον φόβο απώλειας της παραγωγής εξαιτίας του καιρού
  6. Αντί-χαλαζική προστασία
[huge_it_gallery id=”51″]

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιείται και σε καλλιέργειες σταφυλιού, βατόμουρων και άλλων φρούτων που χρειάζονται προστασία από την βροχή. Επιπροσθέτως στην καλλιέργεια των επιτραπέζιων αμπελιών επιτυγχάνουμε και πρωίμιση της παραγωγής. Το ίδιο συναντάται και στην καλλιέργεια του κερασιού. Ιδιαίτερα σε περιοχές που ευνοούν την πρώιμη παραγωγή στα κεράσια το σύστημα αυτό επιτυγχάνει ακόμη γρηγορότερη συγκομιδή γεγονός που προσθέτει και την ανάλογη υπεραξία στο κτήμα αυτό για την αγορά του κερασιού.

  • 0 Comment

Leave a Reply

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ