Φυτώριο Τσεσμελής
Share This

Καρύδι: Το φαινόμενο της Χιλής

29 Ιουλίου 2018Κατηγορία : Νέα

Σε τρία με τέσσερα χρόνια τα καρύδια θα είναι η κύρια καλλιέργεια της Χιλής. Αυτή τη στιγμή η Χιλή έχει πάνω από 430 χιλιάδες στρέμματα φυτεμένα με καρύδια και 480 χιλιάδες με επιτραπέζια σταφύλλια.

Κάθε χρόνο φυτεύονται 15 με 20 χιλιάδες στρέμματα και με αυτό το ρυθμό τα καρύδια σύντομα θα ξεπεράσουν τα επιτραπέζια σταφύλλια τα οποία αναπτύσσονται  με έναν πιο ήπιο ρυθμό. Η ετήσια παραγωγή αναμένεται να αναπτύχθεί 15-20% και ο όγκος της παραγωγής να πενταπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Το σύνολο της παραγωγής θα ανέρχεται στους 500.000 τόνους.

Η παγκόσμια κατανάλωση ξηρών καρπών και ιδιαίτερα καρυδιών αυξάνεται. Η Ινδία είναι μια εξαιρετικά προσελκυστική αγορά για την Χιλή. Η μέσαια τάξης αυτής της τεράστιας υποηπείρου των 1.300.000.000 κατοίκων είναι 300.000.000 με αυξητική τάση. Οι ξηροί καρποί αποτελούν βασικό μέρος της καθημερινής διατροφής των ινδών, μαζί με τα αμύγδαλα και τα κάσιους. Η ετήσια κατανάλωση ξηρών καρπών στην Ινδία είναι 36.000 τόνοι, ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τους 450.000 τόνους που καταναλώνει η Κίνα. Άρα το μέλλον σχετικά με την αγορά του καρυδιού είναι επικύνδυνο. Η παραγωγή της Χιλής έρχεται στην αντίθετη σαιζόν κατα την διάρκεια του Ιουλίου, στην διάρκεια των ετήσιων θρησκευτικών εορτασμών της Ινδίας.

Η ποσότητα είναι σχεδόν εξασφαλισμένη για τους Χιλιανούς. Εκεί που πρέπει να εστιάσουν είναι η ποιότητα του καρπού.

Το Καλιφορνέζικο Καρύδι

Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την παραγωγή της Καλιφόρνιας. Η υπερβολική υγρασία την άνοιξη σε συνδυασμό με τις πολυ υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού συνέβαλαν αρνητικά.

Το ίδιο πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής παρατηρείθηκε και στην Ουκρανία, στην Γαλλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

[envira-gallery id=»6527″]
  • 0 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Close