Φυτώριο Τσεσμελής
Scroll Down
Categories

Ιταλία: Eμπορικός πόλεμος για τις κρέμες φουντουκιού

Το αξιόπιστο Ινστιτούτο Ismea δίνει μια ακτινογραφία του κλάδου στην Ιταλία, ο οποίος εισάγει φουντούκια για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε ζήτηση

Λόγω του ότι έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ιταλικών βιομηχανιών ζαχαροπλαστικής, οι οποίες χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φουντούκι, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση του. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι φυσικά προς όφελος των παραγωγών φουντουκιού.

Η Ιταλία δεν έχει ακόμα κατορθώσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει το φουντούκι. Σύμφωνα με το Ismea, οι Ιταλικές ποικιλίες φουντουκιού, που σημειωτέον κάνουν τα πρώτα βήματά τους και στην Ελλάδα, αποτελούν αγαπημένη καταναλωτική συνήθεια για τους Ιταλούς, από το Βορρά ως το Νότο της χώρας, λόγω γεύσης και των θρεπτικών συστατικών τους. Η κατανάλωση φουντουκιού στην Ιταλία ,λέει το Ismea, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σταθερά, με τον όγκο πωλήσεων συσκευασμένου φουντουκιού  που πωλήθηκε στην λιανική να αγγίζει αύξηση  6,3% το 2019, σε σχέση με το 2018.

Τα φουντούκια πλέον δεν καταναλώνονται μόνο στις εορταστικές περιόδους!

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, γίνονται προσπάθειες αναβίωσης της καλλιέργειας ως επί το πλείστον σε παραδοσιακές φουντουκοπαραγωγικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, της Θράκης και όχι μόνον. Οι προσπάθειες αυτές γίνονται λιγότερο με ποικιλίες Ποντιακές, αλλά κυρίως σε νέα χωράφια με Ιταλικές, που προαναφέραμε και οι οποίες προορίζονται για την βιομηχανία, μέσω συμβολαίων με τους παραγωγούς.

Δείτε τις ποικιλίες : Ποικιλίες Φουντουκιάς

Πηγή: Αγρότυπος

  • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ