Φυτώριο Τσεσμελής

Το Φυτώριο

//Το Φυτώριο

Το Φυτώριο

Παρέχουμε τεχνογνωσία και συμβουλές στον παραγωγό με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την επένδυση που θα πραγματοποιήσει.
01.

Λίγα λόγια για την πορεία του φυτωρίου Τσεσμελή

Στο Φυτώριο Τσεσμελή εξειδικευόμαστε στην παραγωγή δενδρυλλίων οπωροφόρων δέντρων όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, κεράσια, αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια κ.α.

Σκοπός µας είναι η κάλυψη της διαρκούς ανάγκης των συνεργατών µας σε νέο γενετικό υλικό, το οποίο θα βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής τους.

Το 1979

Ο Χαράλαμπος Τσεσμελής αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την εταιρία η οποία ως κύριο αντικείμενο είχε την παραγωγή οπωροφόρων δενδρυλλίων αλλά και άλλα αντικείμενα όπως η φυτοπροστασία, η θρέψη και η κατασκευή αντιχαλαζικών συστημάτων.

Το 2003

Η έδρα της επιχείρησης μεταφέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο Βεροίας όπου στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δημιουργήσαμε ένα χώρο φιλόξενο και λειτουργικό στο κέντρο της περιοχής με την μεγαλύτερη παραγωγή φρούτων στην Ελλάδα.

Το 2005

Ξεκίνησε η ενασχόληση της επιχείρησης με την κατασκευή αντιχαλαζικών συστημάτων και συστημάτων στήριξης σε συνεργασία με την καλύτερη αυστριακή εταιρία κατασκευής υλικών αντιχαλαζικής προστασίας.

Το 2015

Κατασκευάσαμε ψυκτικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Οι συνεχώς αυξανόμενες εξαγωγές μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή έτσι ώστε τα δενδρύλλια μας να αποθηκεύονται σε ασφαλές και καθαρό περιβάλλον ως ότου σταλούν στους συνεργάτες μας στο εξωτερικό.

Από το 2001 μέχρι σήμερα

Έχουμε έρθει σε επαφή με τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής πιστοποιημένων ποικιλιών της Ευρώπης και έκτοτε συνεργαζόμαστε με αρκετές από αυτές παρέχοντας στους παραγωγούς τις πιο σύγχρονες ποικιλίες.

Το 2018

Ξεκίνησε η συνεργασία μας με την εταιρία παραγωγής γενετικού υλικού και ποικιλιών PSB. Με έδρα την Μούρθια της Ισπανίας η PSB εξειδικεύεται στην παραγωγή ποικιλιών πυρηνοκάρπων με χαμηλές απαιτήσεις σε ώρες ψύχους. Το υλικό αυτό είναι πολύ σημαντικό για περιοχές της Ελλάδας που πλέον ασχολούνται με την δενδροκαλλιέργεια όπως η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

  • :
Στο φυτώριο μας.

Το πολλαπλασιαστικό υλικό που χρησιμοποιούμε είναι άριστο και πιστοποιημένο για την εξασφάλιση της σωστής πορείας των δενδρυλλίων στον νέο οπωρώνα. Επιλέγουμε τις σηµαντικότερες ποικιλίες µε γνώµονα τις ανάγκες της αγοράς, αλλά και των παραγωγών.

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ