Φυτώριο Τσεσμελής

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ
ΖΟΝΤΙΑΚ

Η Ζόντιακ είναι η πιο πρώιμη πλατύκαρπη ποικιλία της σαιζόν και χαρακτηριστικό της πλεονέκτημα είναι η απουσία προβλημάτων σχισμένων ή σκασμένων καρπών.

TSESMELIS
//Ποικιλία Ροδακινιάς Ζόντιακ

Ζόντιακ

Η γεύση της είναι πολύ καλή, αρωματική και υπόξινη. Brix: 13,7. Οξέα: 1,73
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλία Ζόντιακ

Η Ζόντιακ είναι μια υπέρ-πρώιμη πλατύκαρπη λευκόσαρκη ποικιλία ροδακινιάς.

Προέρχεται από τυχαίο σπορόφυτο του προγράμματος ανακάλυψης νέων ποικιλιών της Γαλλικής εταιρίας PSB με έδρα στην Μούρθια της Ισπανίας. Ως δέντρο έχει ημι-πλαγιόκλαδη συμπεριφορά και λαίμαργη ανάπτυξη. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιοχές με λίγες ή μέσες ώρες ψύχους. Ανθίζει σε πρώιμη εποχή και έχει πλούσια ανθοφορία.

Εποχή ωρίμανσης στην Μούρθια, Ισπανία: 18/05/2019

Το φρούτο έχει μέγεθος ΑΑ-A και σχήμα πεπλατυσμένο ομοιόμορφο. Η Ζόντιακ εισέρχεται γρήγορα σε παραγωγή η οποία κυμαίνεται κάθε χρονιά σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Η γεύση της είναι πολύ καλήαρωματική και υπόξινη. Brix: 13,7. Οξέα: 1,73

Το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι ελκυστικό, έντονο κόκκινο στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας με έντονο και το ροζ-λευκό όμως. Δεν παρουσιάζει σπασμένο πυρήνα. Δεν παρουσιάζει σχίσιμο στην επιδερμίδα γύρω από το κοτσάνι κατά τη συγκομιδή.

Δεν παρουσιάζει σχίσιμο εξαιτίας βροχών. Έχει πολύ καλή σκληρότητα και είναι εύκολη στη συγκομιδή για τον παραγωγό.

Η Ζόντιακ είναι η πιο πρώιμη πλατύκαρπη ποικιλία της σαιζόν και χαρακτηριστικό της πλεονέκτημα είναι η απουσία προβλημάτων σχισμένων ή σκασμένων καρπών.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ