Φυτώριο Τσεσμελής

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΡΑΦΑΛ

Η Ραφάλ είναι μια κιτρινόσαρκη ποικιλία μέσης εποχής ωρίμανσης

TSESMELIS
//Ποικιλία Νεκταρινιού Ραφάλ

Ραφάλ

Καθαρή φλούδα χωρίς σημάδια και σκουριά, με έντονο λαμπερό κόκκινο/μπορντό χρώμα.
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Ραφάλ

Η Ραφάλ είναι μια κιτρινόσαρκη ποικιλία μέσης εποχής ωρίμανσης

Προέρχεται από τυχαία επιλογή στα κτήματα της εταιρίας μας. Σε επίσκεψη μας σε νεοφυτεμένο οπωρώνα ανακαλύψαμε ένα δέντρο της συγκεκριμένης ποικιλίας το οποίο το εντάξαμε αμέσως στον εμπορικό μας κατάλογο εξαιτίας των πάρα πολύ καλών χαρακτηριστικών του. Ως δέντρο έχει ημί-πλαγιόκλαδη συμπεριφορά και κανονική-λαίμαργη ανάπτυξη. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιοχές με μέσες/πολλές ώρες ψύχους. Ανθίζει σε κανονική εποχή και έχει πλούσια ανθοφορία.

Το φρούτο έχει μέγεθος ΑΑΑ/ΑΑ και σχήμα ωοειδές λίγο πριν την ωρίμανση το οποίο όταν είναι έτοιμο προς συγκομιδή γίνεται σφαιρικό. Η Ραφάλ εισέρχεται γρήγορα σε παραγωγή. Δέντρα τα οποία βρίσκονται στο 2ο ή 3ο καλοκαίρι έχουν πολύ καρπό.

Η γεύση της είναι πολύ καλή, υπόξινη με πλούσιο άρωμα.

Το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι λαμπερό κόκκινο προς μπορντό στο μεγαλύτερο μέρος του. Δεν παρουσιάζει σκουριές ή άλλα προβλήματα στην φλούδα του. Δεν παρουσιάζει σπασμένο πυρήνα.

Είναι ανθεκτικό στα προβλήματα των έντονων βροχοπτώσεων όπως αυτά παρουσιάστηκαν σε άλλες ποικιλίες το καλοκαίρι του 2020. Η σκληρότητα του είναι εξαιρετική, διατηρείται για αρκετό καιρό πάνω στο δέντρο χωρίς προβλήματα.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ