Φυτώριο Τσεσμελής

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΧΟΝΕΫ ΛΕΪΤ

Χόνεϊ Λέϊτ : μια κιτρινόσαρκη ποικιλία όψιμης εποχής ωρίμανσης. Στο μεγαλύτερο μέρος το χρώμα του καρπού εξωτερικά ελκυστικό, έντονο κόκκινο.

TSESMELIS
//Ποικιλία Νεκταρινιάς Χόνεϊ Λεϊτ

Χόνεϋ Λέιτ

Στο μεγαλύτερο μέρος το χρώμα του καρπού εξωτερικά ελκυστικό, έντονο κόκκινο.
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Χόνεϊ Λέιτ

Χόνεϊ Λέϊτ : μια κιτρινόσαρκη ποικιλία όψιμης εποχής ωρίμανσης.

Δημιουργός της ποικιλίας Honey Late: Zaiger Genetics – Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Εκδότης της ποικιλίας στην Ευρώπη: IPS – Μοντελιμάρ, Γαλλία

Το δέντρο έχει ημι-πλαγιόκλαδη συμπεριφορά και μέση λαιμαργία. Η άνθιση της θεωρείται μέση-όψιμη και είναι πλούσια. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιοχές με λίγες αλλά και πολλές ώρες ψύχους. Το μέγεθος του φρούτου είναι κυρίαρχο ΑΑ. Το σχήμα του φρούτου είναι σφαιρικό προς μακρόστενο. Η καρποφορία της θεωρείται υψήλή και για αυτό το λόγο χρειάζεται καλό αραίωμα σε χρονιές με υψηλή καρπόδεση για να βελτιωθεί το μέγεθος του καρπού. Η Χόνεϊ Λέϊτ εισέρχεται γρήγορα σε παραγωγή η οποία κυμαίνεται κάθε χρονιά σε υψηλά επίπεδα.

Η γεύση της είναι πολύ καλή, γλυκιά και αρωματική. Το χρώμα του καρπού εξωτερικά έχει ελκυστικό, έντονο κόκκινο στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας, χωρίς σημάδια. Εσωτερικά έχει κίτρινη σάρκα. Η φλούδα του καρπού είναι χωρίς σημάδια ή σκουριά ή φακίδες. Στα πλεονεκτήματα της συγκαταλέγονται ότι δεν παρουσιάζει σπασμένο πυρήνα, ότι δεν παρουσιάζει σχίσιμο εξαιτίας βροχών και ότι έχει πολύ καλή σκληρότητα που την κάνει εύκολη στη συγκομιδή για τον παραγωγό.

Η Χόνεϊ Λέϊτ είναι μια ποικιλία με όψιμη εποχή ωρίμανσης (τέλη Αυγόυστου – αρχές Σεπτεμβρίου), με καθαρή φλούδα, υψηλή παραγωγή και μεγάλη αντοχή. Έχει παρατηρηθεί στην περιοχή του Τυρνάβου να έχει εξαιρετική παραγωγή ακόμη και σε χρονιές με “δύσκολη” Άνοιξη. Παρά το “φόρτωμα” των δέντρων και την μικρή τους ηλικία (2ο προ 3ο καλοκαίρι), το μέγεθος του καρπού ήταν πολύ ικανοποιητικό.

Χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά καρπού και δέντρου
02. -
Λαιμαργία δέντρου
55%
Οψιμότητα άνθισης
70%
Μέγεθος καρπού
60%
Γεύση
50%
Παραγωγικότητα
70%
Χρώμα
75%
ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ