Φυτώριο Τσεσμελής

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑΣ
ΜΟΜΠΑΣΑ

Ανθεκτική στος παγετούς Πολύ καλή σκληρότητα καρπού

TSESMELIS
//Ποικιλία Νεκταρινιάς Μομπάσα

Μομπάσα

Η Μομπάσα είναι μια μέσης ωρίμανσης κιτρινόσαρκη ποικιλία. Συγκομίζεται μέσα προς τέλη Ιουνίου. Έχει πλούσιο κόκκινο χρώμα.
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Μομπάσα

Μομπάσα: μια κιτρινόσαρκη ποικιλία πρώιμης-μέσης εποχής ωρίμανσης.

Δημιουργός της ποικιλίας Μομπάσα: PSB – Μούρθια, Ισπανία

Το δέντρο έχει ημι-πλαγιόκλαδη συμπεριφορά και λαίμαργη ανάπτυξη. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιοχές με μέσες και πολλές ώρες ψύχους. Ανθίζει σε όψιμη εποχή και έχει πλούσια ανθοφορία.

Το φρούτο έχει μέγεθος AA κυρίαρχο (200γρ) και σχήμα σφαιρικό προς οβάλ. Η Μομπάσα εισέρχεται γρήγορα σε παραγωγή η οποία κυμαίνεται κάθε χρονιά σε υψηλά επίπεδα.

Η γεύση της είναι πολύ καλή, γλυκιά και ισορροπημένη. Στο άμεσο μέλλον οι καταναλωτές και ιδιαίτερα αυτοί της κεντρικής Ευρώπης θα αναζητούν πρώτα τα φρούτα που έχουν ευχάριστη γεύση.

Το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι ελκυστικό, έντονο σκούρο-κόκκινο στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας, χωρίς σημάδια. Εσωτερικά το χρώμα της σάρκας είναι κιτρινοκόκκινο. Δεν παρουσιάζει σπασμένο πυρήνα.

Δεν παρουσιάζει σχίσιμο εξαιτίας βροχών. Έχει πολύ καλή σκληρότητα και είναι εύκολη στη συγκομιδή για τον παραγωγό.

Η Μομπάσα είναι μια μέσης ωρίμανσης κιτρινόσαρκη ποικιλία. Συγκομίζεται μέσα προς τέλη Ιουνίου. Η Μομπάσα έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε περιοχές που πλήτονται από παγετό. Λόγω της ανθεκτικότητας της στον παγετό αλλά και της όψιμης ανθοφορίας έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει παραγωγή σε σχέση με άλλες ποικιλίες που ωριμάζουν την ίδια εποχή. Επίσης η σκληρότητα και η ανθεκτικότητα του καρπού την καθιστούν μια εξαιρετικά εύκολη για τον παραγωγό ποικιλία.

Χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά καρπού και δέντρου
02. -
Λαιμαργία δέντρου
75%
Οψιμότητα άνθισης
80%
Μέγεθος καρπού
70%
Γεύση
80%
Παραγωγικότητα
80%
Χρώμα
90%

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ