Φυτώριο Τσεσμελής

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ

Η ποικιλία Τσεσμελής είναι μια τυχαία επιλογή από τον πειραματικό μας οπωρώνα με εξαιρετικά ποιοτικά γνωρίσματα.

TSESMELIS
//Ποικιλία Κερασιάς Τσεσμελής

Τσεσμελής

Πολύ μεγάλο μέγεθος καρπού (πάνω από 30mm), μεγάλος όγκος παραγωγής και ευκολία στην συγκομιδή
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Τσεσμελής

Category : ΚΕΡΑΣΙΑ

Η Τσεσμελής είναι μια τυχαία επιλογή από τον πειραματικό κερασεώνα του φυτωρίου μας.

Για την αποτελεσματικότερη αξιολόγηση των νέων ποικιλιών, έχουμε εγκαταστήσει απέναντι από τις εγκαταστάσεις μας οπωρώνα με όλες τις σύγχρονες ποικιλίες κερασιάς. Πριν την αξιοποίηση αυτών των ποικιλιών, οι γεωπόνοι του φυτωρίου μας και οι συνεργάτες παραγωγοί ελέγχουν αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε αυτόν τον οπωρώνα ανακαλύψαμε τυχαία την συγκεκριμένη ποικιλία η οποία μας έδειξε από την αρχή πως είναι εξαιρετικά αξιόλογη.

Έχει πρώιμη-μέση εποχή συγκομιδής. Ανθίζει σε μέση εποχή και είναι αυτογόνιμη.

Παρουσιάζει πολύ μεγάλη παραγωγή και εισέρχεται σε αυτήν πολύ νωρίς. Συνίσταται ο συνδυασμός της με υποκείμενα πυκνής φύτευσης (Gizela 6 και Maxma 14) για την αποτελεσματικότερη καλλιέργεια της.

Το μέγεθος του καρπού είναι εξαιρετικά μεγάλο, ακόμη και σε χρονιές που έχουμε υπερβολική καρπόδεση, τα μεγέθη ξεπερνούν τα 30mm. Κάποιες χρονιές, με κανονική καρπόδεση τα μεγέθη ξεπερνούν τα 35mm. Έχει καρδιόσχημο καρπό με λαμπερό κόκκινο χρώμα.

Η σάρκα της είναι κόκκινη και η γεύση της πάρα πολύ καλή. Μάλιστα ακόμη και όταν ο καρπός βρίσκεται στην αλλαγή χρώματος (λευκό προς κόκκινο) η γεύση είναι εξίσου καλή και με αρκετά σάκχαρα. Η σκληρότητα του καρπού είναι μέση προς σκληρή.

Το μεγάλο μέγεθος του καρπού την κάνει ευάλωτη στο σχίσιμο του καρπού εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Η κάλυψη της «Τσεσμελής» με πλαστικό φιλμ κρίνεται απαραίτητη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ