Φυτώριο Τσεσμελής

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΣΑΤΙΝ

Η Σατίν είναι μια εξαίρετική επιλογή στην μέση εποχή ωρίμανσης εξαιτίας του μεγέθους, της σκληρότητας και της ανθεκτικότητας της στο σχίσιμο.

TSESMELIS
//Ποικιλία Κερασιάς Σατίν

Σατίν

Μεγάλο μέγεθος καρπού, ανθεκτικότητα στο σχίσιμο, ιδανική για συστήματα πυκνής φύτευσης
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Σατίν

Η Σατίν είναι μια ποικιλία  μέσης εποχής ωρίμανσης. Προέρχεται από το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών του ερευνητικού σταθμού Summerland στον Καναδά.

Ως δέντρο η ποικιλία Σατίν έχει ορθόκλαδη συμπεριφορά και μέση ανάπτυξη. Δεν συνίσταται ο εμβολιασμός της σε πολύ αδύναμα υποκείμενα όπως το Gizela 5.

Για την εύκολη έκπτυξη πλάγιων βλαστών, θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τους γεωπόνους του φυτωρίου μας. Η ανθοφορία της θεωρείτε μέση-πρώιμη και παρά το γεγονός πως αρχικά θεωρούνταν αυτογόνιμη ποικιλία τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο όγκος της παραγωγής της είναι πολύ μεγάλος, μπορεί να συγκριθεί ακόμη και με αυτόν που έχουν οι αυτογόνιμες ποικιλίες. Οι απαιτήσεις της σε ώρες ψύχους κυμαίνονται μεταξύ 400 και 500.

Ο καρπός της Σατίν είναι πολύ καλού μεγέθους (28-30mm). Είναι καρδιόσχημος προς νεφροειδές και το χρώμα του είναι λαμπερό έντονο κόκκινο.

Η σάρκα της έχει χρώμα σκούρο κόκκινο, έχει πολύ καλή σκληρότητα και θεωρείται τραγανή. Η γεύση της είναι πολύ καλή. Το μήκος του μίσχου είναι μέσο προς μεγάλο.

Ένα πολύ σημαντικό της πλεονέκτημα είναι η ανθεκτικότητα της στο σχίσιμο. Ακόμη και σε πολύ άσχημες συνθήκες, με έντονες βροχοπτώσεις, η Σατίν διατηρεί πολύ μεγάλο ποσοστό εμπορικής ποιότητας καρπού δίνοντας λύση στον παραγωγό.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ