Φυτώριο Τσεσμελής

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΧΕΝΤΕΛΦΙΝΓΚΕΡ

Η Χέντελφινγκερ ("Γερμανικά Όψιμα"¨) έχει πολύ καλή ποιότητα καρπού στο τέλος της εποχής συγκομιδής

TSESMELIS
//Ποικιλία Κερασιάς Χέντελφινγκερ (Γερμανικά Όψιμα)

Χέντελφινγκερ

Ανθεκτικότητα στο σχίσιμο λόγω βροχής και μεγάλος όγκος παραγωγής
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Χεντελφίνγκερ

Category : ΚΕΡΑΣΙΑ

Η Χέντελφινγκερ, γνωστή στην ελληνική αγορά και ως «Γερμανικά Όψιμα», είναι μια πολύ όψιμη ποικιλία κερασιάς με εξαιρετικά γνωρίσματα.

Το δέντρο παρουσιάζει μέση ανάπτυξη και ημί-πλαγιόκλαδη συμπεριφορά.

Το χαρακτηριστικό αυτό κάνει την Χέντελφίνγκερ ιδανική ποικιλία για συστήματα πυκνής φύτευσης σε μονόκλωνη διαμόρφωση. Ο συνδυασμός της ποικιλίας αυτής με το υποκείμενο Gizela 6, κυρίως, παράγει εξαιρετική ποιότητα καρπού και μεγάλο όγκο παραγωγής.

Εξαιτίας της όψιμης ανθοφορίας της, σπάνια παρουσιάζει προβλήματα λόγω παγετών. Δεν είναι αυτογόνιμη ποικιλία και για την επικονίαση της χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τους γεωπόνους τους φυτωρίου μας.

Το σχήμα του καρπού είναι καρδιόσχημο προς νεφροειδές.

Το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι σκούρο κόκκινο και εσωτερικά κόκκινο. Έχει πολύ καλή γεύση, ισορροπημένη ανάμεσα σε οξέα και σάκχαρα και αρωματική. Ο μίσχος είναι μακρύς και αυτό διευκολύνει την διαδικασία συγκομιδής. Συντηρείται πολύ καλά σε ψυκτικούς θαλάμους.

Έχει πολύ καλή ανθεκτικότητα στο σχίσιμο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Η ποικιλία αυτή είναι εξαιρετική και για την βιομηχανία ως κατεψυγμένη ή συσκευασμένη σε κονσέρβα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ