Φυτώριο Τσεσμελής

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΡΕΓΓΙΝΑ

Η Ρεγγίνα είναι μια εξαιρετική όψιμη ποικιλία κερασιάς

TSESMELIS
//Ποικιλία Κερασιάς Ρεγγίνα

Ρεγγίνα

Μεγάλη παραγωγή, όψιμη άνθιση και συγκομιδή και μεγάλη συντηρησιμότητα στα ψυγεία
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Ρεγγίνα

Category : ΚΕΡΑΣΙΑ

Η ποικιλία Ρεγγίνα είναι από τις σημαντικότερες, όψιμες ποικιλίες κερασιάς.

Η ποιότητα του καρπού είναι εξαιρετική. Προέρχεται από το ερευνητικό πρόγραμμα του Esteburg-Γερμανία.

Το δέντρο έχει πλαγιόκλαδη συμπεριφορά και είναι εξαιρετική επιλογή για μονόκλωνα συστήματα διαμόρφωσης, πυκνής φύτευσης. Ο συνδυασμός της ποικιλίας Ρεγγίνα με το υποκείμενο Gizela 6 δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σχέση με τον όγκο και την ποιότητα της παραγωγής. Οι συνιστώμενες αποστάσεις φύτευσης είναι 1,5 μέτρα επί της γραμμής και 4 μέτρα μεταξύ των γραμμών.

Έχει μέση προς λαίμαργη ανάπτυξη ως δέντρο. Η ανθοφορία της Ρεγγίνα είναι όψιμη και τα άνθη της είναι ενεργά για μεγάλη διάρκεια. Δεν είναι αυτογόνιμη ποικιλία και χρειάζεται να συνδυαστεί με τις κατάλληλες επικονιάστριες ποικιλίες που θα σας προτείνουμε. Παρά το γεγονός της μη αυτογονιμότητας της συγκεκριμένης ποικιλία, η επικονίαση της είναι εύκολη και ο όγκος της παραγωγής της είναι κάθε χρονιά εξαιρετικός.

Το μέγεθος του καρπού είναι μεσαίο προς μεγάλο.

Με τις κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές που έχουν σχέση με το κλάδεμα, τα μεγέθη της ποικιλίας Ρεγγίνα μπορούν να ξεπεράσουν τα 28mm.

Το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι σκούρο κόκκινο προς μαύρο και εσωτερικά σκούρο κόκκινο. Η σάρκα είναι τραγανή και έχει πολύ καλή σκληρότητα. Το σχήμα του καρπού είναι καρδιόσχημο προς κυβικό. Η γεύση του καρπού είναι πολύ καλή, έχει καλή ισορροπία μεταξύ οξέων και σακχάρων και είναι πολύ αρωματική. Ο μίσχος του καρπού είναι μακρύς και αυτό την καθιστά εύκολη στην συγκομιδή. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι η ανθεκτικότητα που παρουσιάζει στο σχίσιμο του καρπού εξαιτίας της βροχής. Συνίσταται η συγκομιδή της όταν τα brix είναι 20 και άνω.

Έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να συντηρηθεί ως και 5 εβδομάδες σε ψυκτικούς θαλάμους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ