Φυτώριο Τσεσμελής

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ

Εξασφάλιση υγείας δενδρυλλίου σε προστατευμένους χώρους

TSESMELIS
//Δενδρύλλια ροδακινιάς και νεκταρινιάς σε γλάστρα

Σύγχρονη παραγωγή δενδρυλλίων

 Παραγωγή δενδρυλλίων ροδακινιάς και νεκταρινιάς σε γλαστράκι.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το φυτώριο μας αποφάσισε να μεταφέρει μεγάλο μέρος της παραγωγής του σε ελεγχόμενους χώρους (θερμοκήπια ή διχτυοκήπια) και η ανάπτυξη των δενδρυλλίων να γίνεται σε δοχεία (γλαστράκια). Ο λόγος ήταν η συσσώρευση των προβλημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή στο χωράφι

Οι χώροι όπου αναπτύσσονται τα δενδρύλλια είναι σφραγισμένοι, απολυμασμένοι και ελεγχόμενοι για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών.

Το υπόστρωμα είναι από ουδέτερα υλικά τα οποία προέρχονται από εξόρυξη και είναι απολυμασμένα. Έτσι το ριζικό σύστημα αναπτύσσεται με μεγαλύτερη ευκολία σε ένα υγιές περιβάλλον. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως είναι η παράδοση δενδρυλλίων στους παραγωγούς τα οποία έχουν ένα καθαρό και υγιές ριζικό σύστημα.

Η λίπανση των δενδρυλλίων γίνεται με ένα συγχρονο υδροπονικό σύστημα το οποίο εξασφαλίζει την άριστη έναρξη της βλάστησης όταν το φυτό μεταφυτευτεί στο χωράφι του παραγωγού.

Αν και το κόστος μπορεί να είναι κατά ένα μικρό ποσοστό αυξημένο και η μεταφορά των φυτών να γίνεται με μικρότερη ευκολία από ότι τα γυμνόριζα φυτά, τα πλεονεκτήματα του δενδρυλλίου σε γλάστρα είναι πολύ περισσότερα για την επένδυση που θέλει να πραγματοποιήσει ο παραγωγός.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ