Φυτώριο Τσεσμελής

ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΚΑΝΑΝΤΑ ΤΖΑΪΑΝΤ

Η Κάναντα Τζάιαντ είναι πολυ ελκυστική για τον καταναλωτή εξαιτίας του μεγέθους του όμορφου σχήματος σαν καρδιά και της πολύ καλής της γεύσης

TSESMELIS
//Ποικιλία Κερασιάς Κάναντα Τζάιαντ

Κάναντα Τζάιαντ

Μεγάλη παραγωγή κάθε χρόνο και μεγάλα μεγέθη καρπού ακόμη και σε χρονιές με υπέρ-παραγωγή
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Κάναντα Τζάιαντ

Η ποικιλία Κάναντα Τζάιαντ είναι μέσης εποχής ωρίμανσης με πολύ μεγάλο μέγεθος καρπού και εξαιρετικά μεγάλη παραγωγή.

Προέρχεται από το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών του ερευνητικού σταθμού Summerland στον Καναδά. Αυτή η ποικιλία έχει λαίμαργη ανάπτυξη και ημί-ορθόκλαδη ανάπτυξη. Δεν είναι αυτογόνιμη και επιβάλλεται ο συνδυασμός της με τους κατάλληλους επικονιαστές. Η ανθοφορία της θεωρείται όψιμη γεγονός που την κάνει κατάλληλη για περιοχές με όψιμους παγετούς όπως επίσης και ορεινές περιοχές. Η Κάναντα Τζάιαντ έχει πολύ μεγάλο όγκο παραγωγής.

Το μέγεθος του καρπού είναι πολύ μεγάλο. Όταν η καρποφορία είναι κανονική, έχουν παρατηρηθεί μεγέθη πάνω από 32mm.

Σε χρονιές με πολύ μεγάλη παραγωγή τα μεγέθη μειώνονται στα 28mm. Ο καρπός είναι καρδιόσχημος και έχει βαθύ κόκκινο χρώμα όταν είναι έτοιμο προς συγκομιδή. Το εσωτερικό του καρπού είναι κόκκινο.

Η σκληρότητα του καρπού είναι μέση και η πώληση του πρέπει να γίνεται άμεσα. Εξαιτίας της εξαιρετικής γεύσης, του μεγάλου μεγέθους και του όμορφου σχήματος σαν καρδιά, η Κάναντα Τζάιαντ είναι πολύ ελκυστική για τον καταναλωτή. Έχει καλή ανθεκτικότητα στο σχίσιμο εξαιτίας της βροχής.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ