Φυτώριο Τσεσμελής

ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΣΟΛΕΤΑ

ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

TSESMELIS
//Ποικιλία Αμυγδαλιάς Σολέτα

Σολέτα

ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
  • :

Λίγα λόγια για την ποικιλιά Σολέτα

Η Σολέτα (Soleta) είναι μια καινούρια αυτογόνιμη ποικιλία όψιμης άνθισης.

Έχει μέτρια λαιμαργία σαν δέντρο και ημι-ορθόκλαδη συμπεριφορά. Συνίσταται η φύτευση της σε μικρότερες αποστάσεις σε σχέση με τις κλασικές ποικιλίες (4,5Χ4,5 αντί για 6Χ6). Επίσης προσαρμόζεται πολύ καλά σε συστήματα υπέρ-πυκνής φύτευσης και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υποκείμενα. Ανθίζει 3 ημέρες πριν την Γκουάρα, τα άνθη της είναι λευκού χρώματος, μέτριου-μεγάλου μεγέθους. Παρουσιάζει μεγάλη πυκνότητα ανθών.

Ο καρπός ωριμάζει 25 ημέρες μετά την Γκουάρα, έχει σκληρό κέλυφος και δεν παράγει «διπλά». Το σχήμα του καρπού είναι ελλειπτικό και οι αποδόσεις ψίχας-κελύφους κυμαίνονται από 31% ως 37%. Η ψίχα καλύπτει το σύνολο της κοιλότητας του καρπού.

Το μέγεθος της ψίχας θεωρείται μεγάλο, είναι ελλειπτικού σχήματος και έχει πολύ καλές εμπορικές προοπτικές.

Η φλούδα της ψίχας αφαιρείται εύκολα κατά την επεξεργασία και η γεύση του είναι πολύ καλή. Μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά κυρίως ως σνακ (νωπή κατανάλωση) αλλά και από την βιομηχανία (επεξεργασμένο για γάλα ή άλλα προϊόντα)

Αξιολογη ποικιλία αλλά δυστυχώς σταματήσαμε να την αναπαράγουμε διότι είμασταν το μόνο φυτώριο που απέδιδε δικαιώματα στους κατόχους. Τα περισσότερα φυτώρια αναπαρήγαγαν παράνομα και πουλούσαν την συγκεκριμένη ποικιλία χωρίς να αποδίδουν δικαιώματα και χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Έτσι κατέστη ασύμφορο να ασχοληθούμε περαιτέρω.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ