Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Scroll Down
//ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣEΙΣ

Πλάτινουμ (Platinum) – Νέο Υποκείμενο Φιστικιάς

26 Μαΐου 2020Κατηγορία : Νέα

Πλάτινουμ (Platinum) – Νέο Υποκείμενο Φιστικιάς Η επιλογή υποκειμένου στις νέες φυτεύσεις είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο ισχύει και για την καλλιέργεια της φιστικιάς. Το υποκείμενο επηρεάζει την ανάπτυξη του δέντρου, την απόδοση και το σημαντικότερο και ιδιαίτερα για τα φιστίκια, την ανθεκτικότητα σε ασθένειες. Η αντοχή σε συνθήκες στρες όπως το κρύο και η..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Φιστικιών

28 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Πληροφορίες Τα φιστίκια προέρχονται από τη Νότια Αμερική, όπου οι Περουβιανοί Ινδοί τα καλλιεργούσαν τουλάχιστον 3.500 χρόνια πριν. Εκτός από την εκτίμηση των φιστικιών ως τροφίμων, οι Περουβιανοί τους θεωρούσαν σύμβολο και μάλιστα τα χρησιμοποίησαν ως χρήματα – κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη όταν σκέφτεστε πόσοι από εμάς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι εργαζόμαστε για τα..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Ακτινίδια: «Ξεκλειδώνει» η αγορά της Ταϊλάνδης για το ελληνικό ακτινίδιο

25 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Έτοιμο να «κατακτήσει» την αγορά της Ταϊλάνδης είναι το ελληνικό ακτινίδιο  Οι «βάσεις» μπήκαν τον Μάρτιο του 2016 όταν η χώρα μας υπέβαλε αίτημα προς την Ταϊλάνδη για έγκριση εισαγωγής ακτινιδίων και κερασιών. Εν συνεχεία, τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας του ασιατικού κράτους επισκέφθηκε τη χώρα μας με σκοπό..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Κερασιάς

25 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Γενικά Στοιχεία Τα κεράσια είναι οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο (2) τύποι κερασιών, το γλυκό κεράσι (Prunus avium ) και το ξινό κεράσι (Prunus cerasus) και εκατοντάδες..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Νεκταρινιάς

11 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Καρποφορία Η Νεκταρινιά σχηματίζει ανθοφόρους οφθαλμούς, σε βλαστούς που έχουν αναπτυχθεί και ξυλοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά. Εισέρχεται σε αξιόλογη καρποφορία το 2o με 4o χρόνο . Η παραγωγική ζωή της υπολογίζεται σε 15-20 χρόνια. Κλίμα Η νεκταρινιά μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα κλίματα. Ευδοκιμεί σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες ως -15oC. Χρειάζεται βέβαια αρκετές ώρες χαμηλών..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Μηλιάς

11 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Περιγραφή Το μήλο είναι ένα μικρό δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα είναι απλά, ωοειδούς σχήματος, έχουν μικρές οδοντώσεις κατά μήκος του περιθωρίου και είναι διατεταγμένα εναλλάξ κατά μήκος των κλαδιών. Τα κλαδιά, τα μπουμπούκια και οι κάτω πλευρές των φύλλων έχουν συνήθως λευκή γενεά. Ο φλοιός είναι καστανός..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Αμυγδαλιάς

11 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Πληροφορίες Καλλιεργούνται ήδη από το 4000 π.Χ. και πρωτοεμφανίστηκαν στην κεντρική και νοτιοδυτική Ασία και εισήχθησαν στην Καλιφόρνια στη δεκαετία του 1840. Τα αμύγδαλα ( Prunus dolcis ) φημίζονται για τις βοηθητικές τους ικανότητες σε μια σειρά από φυσικά νοσήματα και χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο ο καρπός τους όσο και το έλαιο αμυγδάλου.Είναι δέντρο φυλλοβόλο με..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Ροδακινιάς

11 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Γενικά Στοιχεία   Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος “Prunus persica” και στην οικογένεια Rosaceae. Προέρχεται από την Κίνα. Η καλλιέργειά της επεκτάθηκε προς τις χώρες της Μεσογείου και αργότερα προς την Αμερική και την Αυστραλία. Στις μέρες μας, η ροδακινιά είναι πιο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά…

Περισσότερα
  • 0 Comment

Ιταλία: Eμπορικός πόλεμος για τις κρέμες φουντουκιού

1 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Το αξιόπιστο Ινστιτούτο Ismea δίνει μια ακτινογραφία του κλάδου στην Ιταλία, ο οποίος εισάγει φουντούκια για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε ζήτηση Λόγω του ότι έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ιταλικών βιομηχανιών ζαχαροπλαστικής, οι οποίες χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φουντούκι, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση του. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι φυσικά..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Βιαλφάς (Vialfas) – Νέα ποικιλία από το Ινστιτούτο CITA της Σαραγόσα

16 Δεκεμβρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Η Βιαλφάς (Vialfas) είναι μια νέα ποικιλία αμυγδάλου που προέρχεται από το πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης του ινστιτούτο CITA του Αραγκόν. Έχει κατοχυρωθεί εμπορικά εξαιτίας των πολύ καλών της αγρονομικών χαρακτηριστικών. Ανθίζει όψιμα, 17 ημέρες μετά την “Γκουάρα” και 3 ημέρες μετά την “Μαρντία”. Η συμπεριφορά του δέντρου είναι ελαφρώς ορθόκλαδη. Η λαιμαργία του δέντρου είναι..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ