Φυτώριο Τσεσμελής
//ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣEΙΣ

Επίσκεψη σε κτήμα με Βερίκοκα Πρίσια (video)

Ημερομηνία επίσκεψης στα Πρίσια: 21/04/2021 Παραγωγός: Σερλέτης Δημήτρης Περιοχή: Δελέρια, Τύρναβος Η Πρίσια είναι μια ποικιλία που ωριμάζει πρώιμα και ανθίζει σχετικά όψιμα. Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες όμως ήταν ασυνήθιστες. Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος ήταν πολύ ζεστοί και τον Φεβρουάριο, Μάρτιο είχαμε πολλά κρύα και παγετούς, ακόμη και στις αρχές Απριλίου. Αυτό που παρατηρήσαμε..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Επίσκεψη σε κτήμα με Αμύγδαλα Αβιχόρ (video)

Αμύγδαλα Αβιχόρ – 3ο έτος – Παραγωγός: Σερλέτης Δημήτριος Επίσκεψη στις 21-04-2021 στο κτήμα του παραγωγού Σερλέτη Δημήτριου, ποικιλία Αβιχόρ στα Δελέρια Τυρνάβου. Παρατηρήσαμε ότι μετά από μια πολύ δύσκολη Άνοιξη με πολλούς παγετούς η ποικιλία Αβιχόρ έδειξε πολύ καλή αντίδραση. Τα δέντρα έχουν διαμορφθωθεί από τον παραγωγό πάρα πολύ καλά και η ανάπτυξη τους..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Φουζικλάδιο Μηλιάς – Συμπτώματα

Φουζικλάδιο Μηλιάς Πηγή: Gauthier, Nicole. 2018. Apple scab. The Plant Health Instructor. DOI: 10.1094/PHI-I-2000-1005-01 Updated 2018. Previous version by Vaillancourt, L.J. and J.R. Hartman. Παθογόνο: Venturia inaequalis Ξενιστές: Μήλα και ανθίζοντα μηλοειδή (Malus spp.), Crataegus spp. , Sorbus spp. , Pyracantha spp. , λοκουάτ (Eriobotrya japonica). Το Αχλάδι (Pyrus spp.) προσβάλλεται από τον συγγενή μύκητα , Venturia..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Δενδρύλλια βερικοκιάς σε γλάστρα

Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις των παραγωγών για ποιοτικά δενδρύλλια τόσο αναπτύσεται και η τεχνολογία των φυτωριακών μονάδων. Πέρα από την ανάγκη για πιστοποιημένα και καθαρά δενδρύλλια πλέον υπάρχει η ανάγκη για “άνοιγμα” της εποχής φύτευσης. Για να συμβεί αυτό, το φυτώριο μας παράγει εδώ και αρκετά χρόνια δενδρύλλια διάφορων ειδών σε γλαστράκι. Τα πλεονεκτήματα της..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Πλάτινουμ (Platinum) – Νέο Υποκείμενο Φιστικιάς

Πλάτινουμ (Platinum) – Νέο Υποκείμενο Φιστικιάς Η επιλογή υποκειμένου στις νέες φυτεύσεις είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο ισχύει και για την καλλιέργεια της φιστικιάς. Το υποκείμενο επηρεάζει την ανάπτυξη του δέντρου, την απόδοση και το σημαντικότερο και ιδιαίτερα για τα φιστίκια, την ανθεκτικότητα σε ασθένειες. Η αντοχή σε συνθήκες στρες όπως το κρύο και η..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

«Ξεκλειδώνει» η αγορά της Ταϊλάνδης για το ελληνικό ακτινίδιο

Έτοιμο να «κατακτήσει» την αγορά της Ταϊλάνδης είναι το ελληνικό ακτινίδιο  Οι «βάσεις» μπήκαν τον Μάρτιο του 2016 όταν η χώρα μας υπέβαλε αίτημα προς την Ταϊλάνδη για έγκριση εισαγωγής ακτινιδίων και κερασιών. Εν συνεχεία, τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας του ασιατικού κράτους επισκέφθηκε τη χώρα μας με σκοπό..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Κερασιάς

Γενικά Στοιχεία Τα κεράσια είναι οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο (2) τύποι κερασιών, το γλυκό κεράσι (Prunus avium ) και το ξινό κεράσι (Prunus cerasus) και εκατοντάδες..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Νεκταρινιάς

Καρποφορία Η Νεκταρινιά σχηματίζει ανθοφόρους οφθαλμούς, σε βλαστούς που έχουν αναπτυχθεί και ξυλοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά. Εισέρχεται σε αξιόλογη καρποφορία το 2o με 4o χρόνο . Η παραγωγική ζωή της υπολογίζεται σε 15-20 χρόνια. Κλίμα Η νεκταρινιά μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα κλίματα. Ευδοκιμεί σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες ως -15oC. Χρειάζεται βέβαια αρκετές ώρες χαμηλών..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Μηλιάς

Περιγραφή Το μήλο είναι ένα μικρό δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα είναι απλά, ωοειδούς σχήματος, έχουν μικρές οδοντώσεις κατά μήκος του περιθωρίου και είναι διατεταγμένα εναλλάξ κατά μήκος των κλαδιών. Τα κλαδιά, τα μπουμπούκια και οι κάτω πλευρές των φύλλων έχουν συνήθως λευκή γενεά. Ο φλοιός είναι καστανός..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Αμυγδαλιάς

Έδαφος και κλιματολογικές συνθήκες Κατά την καλλιέργεια των αμυγδαλών, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι τα δέντρα δεν ανέχονται υπερβολικά υγρό έδαφος και είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στον παγετό της άνοιξης. Ευδοκιμούν σε ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά, ξηρά καλοκαίρια σε πλήρη ηλιοφάνεια. Πολύ λίγες ποικιλίες αμυγδαλιάς είναι αυτογόνιμες, επομένως χρειάζονται πολλαπλή επικονίαση για την παραγωγή καρπών,..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Ροδακινιάς

Γενικά Στοιχεία   Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος “Prunus persica” και στην οικογένεια Rosaceae. Προέρχεται από την Κίνα. Η καλλιέργειά της επεκτάθηκε προς τις χώρες της Μεσογείου και αργότερα προς την Αμερική και την Αυστραλία. Στις μέρες μας, η ροδακινιά είναι πιο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά…

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Ιταλία: Eμπορικός πόλεμος για τις κρέμες φουντουκιού

Το αξιόπιστο Ινστιτούτο Ismea δίνει μια ακτινογραφία του κλάδου στην Ιταλία, ο οποίος εισάγει φουντούκια για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε ζήτηση Λόγω του ότι έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ιταλικών βιομηχανιών ζαχαροπλαστικής, οι οποίες χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φουντούκι, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση του. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι φυσικά..

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ