Φυτώριο Τσεσμελής
Share This
Scroll Down
//ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣEΙΣ

Ιταλία: Eμπορικός πόλεμος για τις κρέμες φουντουκιού

1 Απριλίου 2020Κατηγορία : Νέα

Το αξιόπιστο Ινστιτούτο Ismea δίνει μια ακτινογραφία του κλάδου στην Ιταλία, ο οποίος εισάγει φουντούκια για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε ζήτηση Λόγω του ότι έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ιταλικών βιομηχανιών ζαχαροπλαστικής, οι οποίες χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φουντούκι, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση του. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι φυσικά..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Βιαλφάς (Vialfas) – Νέα ποικιλία από το Ινστιτούτο CITA της Σαραγόσα

16 Δεκεμβρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Η Βιαλφάς (Vialfas) είναι μια νέα ποικιλία αμυγδάλου που προέρχεται από το πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης του ινστιτούτο CITA του Αραγκόν. Έχει κατοχυρωθεί εμπορικά εξαιτίας των πολύ καλών της αγρονομικών χαρακτηριστικών. Ανθίζει όψιμα, 17 ημέρες μετά την “Γκουάρα” και 3 ημέρες μετά την “Μαρντία”. Η συμπεριφορά του δέντρου είναι ελαφρώς ορθόκλαδη. Η λαιμαργία του δέντρου είναι..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Οι τιμές των “βιολογικών” αμυγδάλων έφτασαν σε ιστορικά υψηλά στο Αλμπαθέτε

6 Δεκεμβρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Οι τιμές των “βιολογικών” αμυγδάλων έφτασαν σε ιστορικά υψηλά Οι τιμές των αμυγδάλων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Τους τελευταίους δύο μήνες, κάθε εβδομάδα οι τιμές των αμυγδάλων έχουν αυξηθεί σε όλες τις ποικιλίες. Όσο βρισκόμαστε στην κορύφωση της καταναλωτικής ζήτησης το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις τοπικές λαχαναγορές. Η λαχαναγορά της “Λόνγια Ντε Αλμπαθέτε”..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Μετασυλλεκτική Θρέψη των Αμυγδάλων

2 Δεκεμβρίου 2019Κατηγορία : Νέα

ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΘΡΕΨΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ Σε περιόδους αβεβαιότητας, οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με την βοήθεια ασφαλών και αποδεδειγμένων μεθόδων και υλικών. Ορισμένες προσθήκες λιπασμάτων μετασυλλεκτικά (Βόριο, Κάλιο, Ψευδάργυρος) όταν είναι απαραίτητο, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την παραγωγή. Σε αμυγδαλεώνες όπου έχει γίνει σωστή διαχείριση, το Άζωτο, όταν εφαρμόζεται το φθινόπωρο, δεν προσφέρει αύξηση στην παραγωγή. Βόριο..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Επίσκεψη σε κτήμα Τζερομίν

ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2019 επισκεφτήκαμε τα κτήματα των εξαιρετικών συνεργατών μας Γιάγκου Γιώργο, Ταρσιούνα Γιώργο και Μποζίνη Χρήστο στην περιοχή της Άρνισσας του νομού Πέλλας. Η κυρίαρχη ποικιλία για ακόμη μια χρονιά αποδεικνύεται η Τζερομίν. Το σκούρο κόκκινο χρώμα και η εξαιρετική και αδιάλειπτη της παραγωγή  είναι τα χαρακτηριστικά που την έχουν κατατάξει στην..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Νέες Ποικιλίες Βιομηχανικών (Συμπύρηνων) Ροδακίνων με ποιοτικά χαρακτηριστικά

9 Ιανουαρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Το φυτώριο μας σε συνεργασία με την Γαλλική IPS ανέπτυξαν σε πειραματικό οπωρώνα μια σειρά νέων βιομηχανικών ποικιλιών ροδάκινου.  Οι ποικιλίες αυτές έχουν ανώτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις κλασικές ποικιλίες και αυτά περιγράφονται παρακάτω: 1. Πολύ μεγάλη παραγωγή Όλες οι ποικιλίες έδωσαν πάνω από 5 τόνους το στρέμμα. Οι αποδόσεις αυτές αναφέρονται σε καρπό..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Φόμοψη ή Φουζίκοκο ή Έλκος κλαδίσκων της Αμυγδαλιάς

4 Δεκεμβρίου 2018Κατηγορία : Νέα

Το Έλκος κλαδίσκων (ΦΟΥΖΙΚΟΚΟ) είναι μια ασθένεια που προσβάλει την αμυγδαλιά και οφείλεται στον μύκητα Fusicoccum amygdali, συν., Phomopsis amygdali. Πρωτοεμφανίστηκε στην αμυγδαλιά στην Γαλλία το 1905 και στην ροδακινιά στις ΗΠΑ το 1941. Στην χώρα μας αποτελεί σημαντικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στις περιοχές της Λάρισας και των Σερρών. Ιδιαίτερα ευνοϊκές για..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Φιστίκι Αιγίνης, Ελαιόλαδο, Ελιά και Κομπόστα κατακτούν τις ξένες αγορές

4 Αυγούστου 2018Κατηγορία : Νέα

Φιστίκι Αιγίνης, Ελαιόλαδο, Ελιά και Κομπόστα ανάμεσα στα προϊόντα που κατακτούν τις ξένες αγορές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, τα αγροτικά προϊόντα όπως το Φιστίκι Αιγίνης, το Ελαιόλαδο, οι Ελιές και η Κομπόστα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία εξαγώγιμα αγαθά. Ο σκληρός αγώνας των ανθρώπων και των εταιριών που ασχολούνται με τα προϊόντα αυτά δείχνει να δικαιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Τα στοιχεία αυτά μας αποκαλύπτουν πιο είναι..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πως εφαρμόζεται το Χαράκωμα της Κερασιάς (video+φώτο)

1 Αυγούστου 2018Κατηγορία : Νέα

Η κατάλληλη εποχή για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου είναι πριν το φούσκωμα των οφθαλμών (ματιών). Με μια απότομη κίνηση αφαιρούμε τον φλοιό ακριβώς πάνω από το μάτι προσέχοντας πάντα να μην το καταστρέψουμε. Το βάθος της τομής που συστήνεται στην βιβλιογραφία είναι ως το κάμβιο (το λευκό και σκληρό μέρος). Για να προμηθευτείτε μαχαίρι..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Καλλιέργεια Καρύδιάς: Προοπτικές και ελληνική πραγματικότητα

29 Ιουλίου 2018Κατηγορία : Νέα

Παρά τον μεγάλο όγκο φυτεύσεων τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή δεν προβλέπεται να αυξηθεί αναλόγως

Ελληνική Πραγματικότητα Στην Ελλάδα τα πέντε τελευταία χρόνια έχουν φυτευτεί πάνω από 500.000 δενδρύλλια καρυδιάς. Σε αυτά υπολογίζονται και τα δεκάδες χιλιάδες που έχουν εισαχθεί από την Τουρκία. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μιλάμε για 35.000 στρέμματα νέων φυτεύσεων. Από αυτά η συντριπτική πλειοψηφία είναι η ποικιλία Τσάντλερ. Είναι ευρέως γνωστό πώς μεγάλο ποσοστό των φυτών..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Close