Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Scroll Down
//ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣEΙΣ

Επίσκεψη σε κτήμα με Βερίκοκα Πρίσια (video)

Ημερομηνία επίσκεψης στα Πρίσια: 21/04/2021 Παραγωγός: Σερλέτης Δημήτρης Περιοχή: Δελέρια, Τύρναβος Η Πρίσια είναι μια ποικιλία που ωριμάζει πρώιμα και ανθίζει σχετικά όψιμα. Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες όμως ήταν ασυνήθιστες. Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος ήταν πολύ ζεστοί και τον Φεβρουάριο, Μάρτιο είχαμε πολλά κρύα και παγετούς, ακόμη και στις αρχές Απριλίου. Αυτό που παρατηρήσαμε..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Επίσκεψη σε κτήμα με Αμύγδαλα Αβιχόρ (video)

Αμύγδαλα Αβιχόρ – 3ο έτος – Παραγωγός: Σερλέτης Δημήτριος Επίσκεψη στις 21-04-2021 στο κτήμα του παραγωγού Σερλέτη Δημήτριου, ποικιλία Αβιχόρ στα Δελέρια Τυρνάβου. Παρατηρήσαμε ότι μετά από μια πολύ δύσκολη Άνοιξη με πολλούς παγετούς η ποικιλία Αβιχόρ έδειξε πολύ καλή αντίδραση. Τα δέντρα έχουν διαμορφθωθεί από τον παραγωγό πάρα πολύ καλά και η ανάπτυξη τους..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Φουζικλάδιο Μηλιάς – Συμπτώματα

Φουζικλάδιο Μηλιάς Πηγή: Gauthier, Nicole. 2018. Apple scab. The Plant Health Instructor. DOI: 10.1094/PHI-I-2000-1005-01 Updated 2018. Previous version by Vaillancourt, L.J. and J.R. Hartman. Παθογόνο: Venturia inaequalis Ξενιστές: Μήλα και ανθίζοντα μηλοειδή (Malus spp.), Crataegus spp. , Sorbus spp. , Pyracantha spp. , λοκουάτ (Eriobotrya japonica). Το Αχλάδι (Pyrus spp.) προσβάλλεται από τον συγγενή μύκητα , Venturia..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Δενδρύλλια βερικοκιάς σε γλάστρα

Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις των παραγωγών για ποιοτικά δενδρύλλια τόσο αναπτύσεται και η τεχνολογία των φυτωριακών μονάδων. Πέρα από την ανάγκη για πιστοποιημένα και καθαρά δενδρύλλια πλέον υπάρχει η ανάγκη για “άνοιγμα” της εποχής φύτευσης. Για να συμβεί αυτό, το φυτώριο μας παράγει εδώ και αρκετά χρόνια δενδρύλλια διάφορων ειδών σε γλαστράκι. Τα πλεονεκτήματα της..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πλάτινουμ (Platinum) – Νέο Υποκείμενο Φιστικιάς

Πλάτινουμ (Platinum) – Νέο Υποκείμενο Φιστικιάς Η επιλογή υποκειμένου στις νέες φυτεύσεις είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο ισχύει και για την καλλιέργεια της φιστικιάς. Το υποκείμενο επηρεάζει την ανάπτυξη του δέντρου, την απόδοση και το σημαντικότερο και ιδιαίτερα για τα φιστίκια, την ανθεκτικότητα σε ασθένειες. Η αντοχή σε συνθήκες στρες όπως το κρύο και η..

Περισσότερα
  • 0 Comment

«Ξεκλειδώνει» η αγορά της Ταϊλάνδης για το ελληνικό ακτινίδιο

Έτοιμο να «κατακτήσει» την αγορά της Ταϊλάνδης είναι το ελληνικό ακτινίδιο  Οι «βάσεις» μπήκαν τον Μάρτιο του 2016 όταν η χώρα μας υπέβαλε αίτημα προς την Ταϊλάνδη για έγκριση εισαγωγής ακτινιδίων και κερασιών. Εν συνεχεία, τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας του ασιατικού κράτους επισκέφθηκε τη χώρα μας με σκοπό..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Κερασιάς

Γενικά Στοιχεία Τα κεράσια είναι οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο (2) τύποι κερασιών, το γλυκό κεράσι (Prunus avium ) και το ξινό κεράσι (Prunus cerasus) και εκατοντάδες..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Νεκταρινιάς

Καρποφορία Η Νεκταρινιά σχηματίζει ανθοφόρους οφθαλμούς, σε βλαστούς που έχουν αναπτυχθεί και ξυλοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά. Εισέρχεται σε αξιόλογη καρποφορία το 2o με 4o χρόνο . Η παραγωγική ζωή της υπολογίζεται σε 15-20 χρόνια. Κλίμα Η νεκταρινιά μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα κλίματα. Ευδοκιμεί σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες ως -15oC. Χρειάζεται βέβαια αρκετές ώρες χαμηλών..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Μηλιάς

Περιγραφή Το μήλο είναι ένα μικρό δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα είναι απλά, ωοειδούς σχήματος, έχουν μικρές οδοντώσεις κατά μήκος του περιθωρίου και είναι διατεταγμένα εναλλάξ κατά μήκος των κλαδιών. Τα κλαδιά, τα μπουμπούκια και οι κάτω πλευρές των φύλλων έχουν συνήθως λευκή γενεά. Ο φλοιός είναι καστανός..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πληροφορίες και Καλλιέργεια Αμυγδαλιάς

Πληροφορίες Καλλιεργούνται ήδη από το 4000 π.Χ. και πρωτοεμφανίστηκαν στην κεντρική και νοτιοδυτική Ασία και εισήχθησαν στην Καλιφόρνια στη δεκαετία του 1840. Τα αμύγδαλα ( Prunus dolcis ) φημίζονται για τις βοηθητικές τους ικανότητες σε μια σειρά από φυσικά νοσήματα και χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο ο καρπός τους όσο και το έλαιο αμυγδάλου.Είναι δέντρο φυλλοβόλο με..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ