Φυτώριο Τσεσμελής
Share This
Scroll Down
//Νέα

Βιαλφάς (Vialfas) – Νέα ποικιλία από το Ινστιτούτο CITA της Σαραγόσα

16 Δεκεμβρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Η Βιαλφάς (Vialfas) είναι μια νέα ποικιλία αμυγδάλου που προέρχεται από το πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης του ινστιτούτο CITA του Αραγκόν. Έχει κατοχυρωθεί εμπορικά εξαιτίας των πολύ καλών της αγρονομικών χαρακτηριστικών. Ανθίζει όψιμα, 17 ημέρες μετά την "Γκουάρα" και ..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Οι τιμές των «βιολογικών» αμυγδάλων έφτασαν σε ιστορικά υψηλά στο Αλμπαθέτε

..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Μετασυλλεκτική Θρέψη των Αμυγδάλων

..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Επίσκεψη σε κτήμα Τζερομίν

ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2019 επισκεφτήκαμε τα κτήματα των εξαιρετικών συνεργατών μας Γιάγκου Γιώργο, Ταρσιούνα Γιώργο και Μποζίνη Χρήστο στην περιοχή της Άρνισσας του νομού Πέλλας. Η κυρίαρχη ποικιλία για ακόμη μια χρονιά αποδεικνύεται η Τζερομίν. Το σκούρ..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Νέες Ποικιλίες Βιομηχανικών (Συμπύρηνων) Ροδακίνων με ποιοτικά χαρακτηριστικά

9 Ιανουαρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Το φυτώριο μας σε συνεργασία με την Γαλλική IPS ανέπτυξαν σε πειραματικό οπωρώνα μια σειρά νέων βιομηχανικών ποικιλιών ροδάκινου.  Οι ποικιλίες αυτές έχουν ανώτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις κλασικές ποικιλίες και αυτά περιγράφονται παρακάτω: 1. Πολύ μεγάλη ..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Φόμοψη ή Φουζίκοκο ή Έλκος κλαδίσκων της Αμυγδαλιάς

4 Δεκεμβρίου 2018Κατηγορία : Νέα

..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Φιστίκι Αιγίνης, Ελαιόλαδο, Ελιά και Κομπόστα κατακτούν τις ξένες αγορές

4 Αυγούστου 2018Κατηγορία : Νέα

Φιστίκι Αιγίνης, Ελαιόλαδο, Ελιά και Κομπόστα ανάμεσα στα προϊόντα που κατακτούν τις ξένες αγορές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, τα αγροτικά προϊόντα όπως το Φιστίκι Αιγίνης, το Ελαιόλαδο, οι Ελιές και η Κομπόστα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία εξαγώγιμα αγαθά. Ο σκληρός αγώνας των ανθρώπων και των εταιριών που ασχολούνται με τα προϊόντα αυτ..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Πως εφαρμόζεται το Χαράκωμα της Κερασιάς (video+φώτο)

1 Αυγούστου 2018Κατηγορία : Νέα

Η κατάλληλη εποχή για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου είναι πριν το φούσκωμα των οφθαλμών (ματιών). Με μια απότομη κίνηση αφαιρούμε τον φλοιό ακριβώς πάνω από το μάτι προσέχοντας πάντα να μην το καταστρέψουμε. Το βάθος της τομής που συστήνεται στην βιβλιογραφία εί..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Καλλιέργεια Καρύδιάς: Προοπτικές και ελληνική πραγματικότητα

29 Ιουλίου 2018Κατηγορία : Νέα

Καρύδι: Το φαινόμενο της Χιλής

29 Ιουλίου 2018Κατηγορία : Νέα

..

Περισσότερα
  • 0 Comment

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Close