Φυτώριο Τσεσμελής
Scroll Down
Categories

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε πως πολλές από τις ποικιλίες που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην Ελλάδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ο τρόπος για να ανταμειφθεί η εργασία όλων αυτών των επιστημόνων και επιχειρηματιών που ασχολούνται με την ανάπτυξη νέων ποικιλιών και την βελτίωση των παλαιοτέρων.

Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε όλες αυτές τις καινούριες ποικιλίες με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που έχουν αντικαταστήσει τις παλαιότερες.

Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλοί παραγωγοί με ευθύνη των φυτωριούχων δεν σέβονται την πάγια αυτή κατάσταση που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη και οδηγούμαστε σε διεθνή απομόνωση στον τομέα αυτό λόγο της αναξιοπιστίας μας.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η περίπτωση του εμπορικού ονόματος Pink Lady που προέρχεται από την ποικιλία μηλιάς Crisps Pink.

Αλλεπάλληλα ζητήσαμε από την εταιρία που κατέχει την ποικιλία να μας δώσει την άδεια να την αναπαράγουμε όμως αυτοί το αρνήθηκαν διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να την προστατεύσουμε από την παράνομη αναπαραγωγή. Πολλές εταιρίες που κατέχουν πλέον πνευματικά δικαιώματα ποικιλιών σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και οδηγούμαστε σε διεθνή απομόνωση και σε αυτό τον τομέα.

  • 0 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ