Φυτώριο Τσεσμελής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Scroll Down
Categories

Πρώτη φορά στην Ελλάδα μηχανική συγκομιδή υπέρ-πυκνής αμυγδαλιάς

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΤΣΕΣΜΕΛΗ

Η εταιρία μας σας παρουσιάζει την υπέρ-πυκνή φύτευση αμυγδαλιάς. Από τον Μάρτιο του 2015 εγκαταστήσαμε στην περιοχή της Πιερίας σε οπωρώνα έκτασης 10 στρεμμάτων 4 νέες ποικιλίες αμυγδαλιάς όψιμης άνθοσης. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 1 μέτρο φυτό με φυτό και 3,5 μέτρα σειρά με σειρά. Το υποκείμενο που χρησιμοποιήθηκε ήταν της σειράς Rootpac για να έχουμε χαμηλή ανάπτυξη. Τον Σεπτέμβριο του 2017 περιμένουμε να πάρουμε την πρώτη μας παραγωγή η οποία θα συγκομιστεί μηχανικά.

[huge_it_gallery id=”30″]

Πρώτη φορά στην Ελλάδα μηχανική συγκομιδή υπέρ-πυκνής αμυγδαλιάς από τα φυτώρια Τσεσμελη.

ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Καινούριες ποικιλίες από την Ισπανία με χαρακτηριστικά που αυξάνουν την παραγωγή και μειώνουν το κόστος. Αυτογόνιμες ποικιλίες που μειώνουν τον κίνδυνο μειωμένης παραγωγής λόγω όψιμων παγετών. Οψιμότερη άνθιση από τις παραδοσιακές ποικιλίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (Τέξας, Φερανιά και Φεραντουέλα). Ο συνδυασμός αυτογόνιμης ποικιλίας και οψιμότητας της άνθισης διασφαλίζουν την παραγωγή και στις πιο δύσκολες χρονιές.

Νέες ποικιλίες αμυγδάλου παρουσιάζονται στην ελληνική πραγματικότητα

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Στο καινούριο σύστημα υπέρπυκνης φύτευσης αμυγδαλιάς η μηχανική συγκομιδή γίνεται με το ίδιο μηχάνημα που χρησιμοποιείται στην μηχανική συγκομιδή της ελιάς και του αμπελιού. Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και πολύ πιο οικονομική σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο. Η μηχανή συγκομίζει 7 στρέμματα την ώρα.

ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

Προσοχή! Για αυτό το σύστημα καλλιέργειας απαραίτητη είναι η χρήση συγκεκριμένων υποκειμένων. Τα ειδικά αυτά υποκείμενα είναι χαμηλής ανάπτυξης και διευκολύνουν την καλλιεργητική τεχνική και την μηχανική συγκομιδή. Αν γίνει χρήση των κλασσικών υποκειμένων (GF-677 – σπορόφυτα) το σχήμα των δέντρων θα είναι προβληματικό. Οι ποικιλίες σε υποκείμενο GF-677 θα πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να γίνεται η συγκομιδή μηχανικά.

[huge_it_gallery id=”17″]

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στο σύστημα πυκνής φύτευσης η παραγωγή ανά στρέμμα αναμένεται να είναι μεγαλύτερη εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού δένδρων ανά στρέμμα, όπως επίσης και της μεγαλύτερης εκμεταλλεύσιμης έκτασης. Σχεδόν έχουμε διπλασιασμό της παραγωγής.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ

Τα εργατικά έξοδα στο νέο αυτό σύστημα καλλιέργειας της αμυγδαλιάς είναι εξαιρετικά μειωμένα. Ένας παραγωγός μπορεί να καλλιεργεί μηχανικά αρκετά στρέμματα μόνος του. Η συγκομιδή, το κλάδεμα, η επεξεργασία του εδάφους και η καταστροφή των ζιζανίων γίνεται εξολοκλήρου μηχανικά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

  • 0 Comment

Leave a Reply

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ